Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Τα ποντιακά τραγούδια δεν πληρώνουν την ΑΕΠΙΑθώο έκρινε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, που αρνήθηκε να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) για τα ποντιακά τραγούδια που αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας.
Στο εδώλιο κάθισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης, που υποστήριξε πως “τα ποντιακά τραγούδια είναι δημώδη και αγνώστου συνθέτη και στιχουργού και είναι αδιανόητο για τον ποντιακό χώρο να καταβάλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΠΟΠΣ πνευματικά δικαιώματα για τη μετάδοση αυτών των τραγουδιών” και πρόσθεσε πως θεωρεί “αστείο τον ισχυρισμό της ΑΕΠΙ ότι οι δήθεν διασκευές που παρουσιάζονται στα ποντιακά τραγούδια με αλλαγή κάποιων λέξεων στους στίχους αποτελούν διασκευή με την έννοια του νόμου. Πρόκειται για τα ίδια τραγούδια με άλλο τρόπο εκτέλεσης. Αν σε κάποιους ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, αυτοί είναι τα ποντικά σωματεία και οι ομοσπονδίες”.
Την απαλλαγή του κατηγορουμένου πρότεινε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας της έδρας.
 

Και εδώ σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύ μόνο για τα σωματεία  ι κάθε σωματείο ποντίων ,αλά για όλους τους ραδιοσταθμούς να μην χρειάζεται να υποβάλουν στην ΑΕΠΙ   κάποιο ποσό για τα πνευματικά μουσικά δικαιώματα !!!
 Ι ποντιακή μουσική παράδοση ούτε ανήκει στα σωματεία  και συγκεκριμένους ανθρώπους άλλα σε όλους εμάς τους πόντιους !!! Έυχομε το συντομότερο δυνατόν να γίνει κάτι σε αυτό το ζήτημα ! το Ποντιακό παραδοσιακό τραγούδι είναι κληρονομιά του κάθε Πόντιου, σε όλον τον κόσμο , και δεν επιτρέπετε αυτό που γίνετε με την ΑΕΠΙ να χρειάζεται να πληρώνει κανείς για την παράδοση . Το Ποντιακό δεν είναι ούτε  Rock , classic, pop, metall  και οτιδήποτε, είναι παράδοση και κάτι που δεν γεννήθηκε τώρα αλά υπήρχε πολλά χρόνια πριν . Το μόνο που αλλάζει τώρα είναι απλά ι καλλιτέχνες. Το τραγούδι εκτός από κάποιες  αλλαγές στους στίχους. Ι  σκοποί παραμένουν  το ίδιο  όπως εκείνα τα παλιά χρόνια !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More