Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Πανελλαδικές Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης 2011


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων, Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και οι Περιφερειακές Επιτροπές Νεολαίας) σας καλεί να τιμήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την 19η Μαΐου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις δύο Πανελλαδικές Κεντρικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα(πλ.Συντάγματος) και Θεσσαλονίκη (πλ.Αγ. Σοφίας). 
Η παρουσία όλων μας κρίνετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ενίσχυση της Ελληνικής συνείδησης αλλά και της τροπής που έχει πάρει το "Ποντιακό Ζήτημα" (πλήρης απαξίωση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις)

Το πρόγραμμα έχει ώς εξής (στο άμεσο μέλλον θα ενημερωθείτε πληρέστερα για κάποιες ακόμα δραστηριότητες):

ΑΘΗΝΑ

17/05/2011 Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.ΠΟ.Ν.Α) θα στήσει εκθεσιακό περίπτερο όπως και το Σωματείο "ΑΡΓΩ", στην πλ.Συντάγματος όπου θα μπορούν ελεύθερα οι περαστικοί να ενημερώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κά καθώς και θα διανέμουν δωρεάν φυλλάδια και dvd ενημερωτικά για την Γενοκτονία.

18/05/2011 Ποδηλατοπορεία "Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη" (βλ.http://www.facebook.com/event.php?eid=211988395487809).
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία (18/05 και ώρα 23:00 μ.μ, ώρα προσέλευσης) στην πλ. Συντάγματος διοργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, ενημερωτικές, θα διανέμονται φυλλάδια, θα υπάρχουν αφηγήσεις αλλά και παραδοσιακοί σκοποί αφιερωμένοι στις ψυχές των θυμάτων κά.

19/05/2011 Η κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:30μ.μ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα υπάρξει ομιλία από τον Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου, κατάθεση στεφάνου, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και κατάθεση ψηφισμάτων( Βουλή, Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία Τουρκίας) όπου και η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα όπου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

Για την Αθήνα είναι Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Α τα παιδιά των Συλλόγων να είναι σύσσωμα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι να δώσουν ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρών με τα λάβαρά τους, όσοι παίζουν λύρα να τις φέρουν μαζί τους και τα νταούλια επίσης γιατί θα δίνουν ρυθμό και χρώμα στην πορεία.


__________ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18/05/2011 Ποδηλατοπορεία "Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη" (βλ.http://www.facebook.com/event.php?eid=211988395487809). 
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία (18/05 και ώρα 23:00μ.μ, ώρα προσέλευσης) στην περιοχή Καμάρα της Θεσσαλονίκης διοργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, ενημερωτικές, θα διανέμονται φυλλάδια, θα υπάρχουν αφηγήσεις αλλά και παραδοσιακοί σκοποί αφιερωμένοι στις ψυχές των θυμάτων κά.

19/05/2011 Η κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 19:30μ.μμ στην πλ.Αγ.Σοφίας. Θα υπάρξει ομιλία όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ένας Ελληνοαμερικάνος γερουσιαστής ο οποίος βοήθησε στην αναγνώρηση της Γενοκτονίας στις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στο Προξενείο της Τουρκίας και κατάθεση ψηφίσματος!
Για την Θεσσαλονίκη Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Α τα παιδιά των Συλλόγων να είναι σύσσωμα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι να δώσουν ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρών με τα λάβαρά τους.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
http://www.facebook.com/event.php?eid=211988395487809

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More